​Partneruniversitet

Här hittar du Ekonomihögskolans partneruniversitet. För att hitta universitet som passar just dig kan du fylla i vilket program och på vilken nivå du läser, samt vad du skulle vilja läsa utomlands, vart du vill åka och på vilket språk undervisningen ska hållas. Under varje universitet finns information och länkar gällande kurser, ansökningar, visum, boende och annat som är relevant för universitetet i fråga.  

Ny statistik över tilldelade platser! 

Den senaste statistiken från 2017/2018 års tilldelning av platser visar att 88% av alla studenter som åkt på utbyte genom Ekonomihögskolan fick ett av sina 3 högst rankade val. Se ett diagram över fördelningen av platserna här. Statistiken visar också att det bara är ett fåtal lärosäten där väldigt höga betyg krävs för att få en plats, så om du uppfyller alla krav för att ansöka är dina chanser stora att få ett av dina högt rankade universitet. Vi har många bra partneruniversitet där vi ofta har platser kvar, tänk därför på att söka till universitet dit kanske inte så många har åkt tidigare. En lista över våra nyaste partneruniversitet hittar du här. Vårt motto är att alla kan få en plats, men inte till samma universitet!

University of California

University of California (UC) har en separat ansökan som hanteras av UC Study Center vid Lunds universitet med ansökningsperiod 15 okt - 1 nov. Du kan läsa mer om ansökningsprocessen här. Antal credits som krävs på respektive campus vid UC hittar du här.

EQUIS - European Quality Improvement System